ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ανάσα μετατάξεων στο ΙΚΑ

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ


Οι όροι και οι προϋποθέσεις για να συμμετάσχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι εργαζόμενοι στο ΝΠΔΔ. Από 10 Ιουνίου ξεκινά η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών. Τι απαιτείται 

Την πλήρωση 1.190 κενών οργανικών θέσεων σε όλη την επικράτεια με μετατάξεις υπαλλήλων ανακοίνωσε η διοίκηση του ΙΚΑ με πρόσκληση που απέστειλε ο διοικητής κ. Θ. Αμπατζόγλου προς τις δημόσιες υπηρεσίες και τα ΝΠΔΔ. Οι μετατάξεις αφορούν την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ σε όλη την Ελλάδα για:

  • 452 υπαλλήλους της κατηγορίας ΠΕ Διοικητικών-Οικονομικού.
  • 134 ΤΕ Διοικητικών-Λογιστικού.
  • 604 ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων.


Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ, κ. Β. Κόκκαλης, δήλωσε στο «Eθνος» ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων είναι σύμφωνοι με τη άμεση μετάταξη προσωπικού από άλλους φορείς του Δημοσίου, αφού οι συνταξιοδοτήσεις 700 υπαλλήλων στον οργανισμό έχουν δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα στις υπηρεσίες, οι οποίες σε αρκετές περιπτώσεις υπολειτουργούν. «Αποτέλεσμα της έλλειψης προσωπικού είναι να καθυστερούν οι συντάξεις και να υπάρχει απώλεια εσόδων στο μεγαλύτερο ασφαλιστικό ταμείο της χώρας», αναφέρει ο κ. Β. Κόκκαλης.

Δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία μετάταξης έχουν:
  • Ολοι οι μόνιμοι υπάλληλοι του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ οι οποίοι έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια από τον διορισμό τους ή από προηγούμενη μετάταξη.
  • Οι τακτικοί υπάλληλοι που έχουν συμπληρώσει πενταετή υπηρεσία, των κρατικών ΝΠΙΔ και των τέως ΔΕΚΟ οι οποίες δεν είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο και το Δημόσιο κατέχει πλειοψηφία του μετοχικού τους κεφαλαίου.
Αποκλείονται
Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι υπάλληλοι των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των νομικών τους προσώπων, καθώς και υπάλληλοι εταιρειών που αποκλείονται από τον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως το Καζίνο της Πάρνηθας.


Οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ενδιαφέρονται και πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις από τις 10/6/2010 έως και τις 9/7/2010, στη διοίκηση του ΙΚΑ-ΤΕΑΜ, Γενική Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών, Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού, Τμήμα Κατάστασης Προσωπικού που εδρεύει στην οδό Αγ. Κων/νου 8 στην Αθήνα (Τ.Κ. 10241). Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν είναι:
  • Αίτηση υποψηφιότητας για μετάταξη, την οποία θα πρέπει να κοινοποιήσουν στην υπηρεσία τους.
  • Αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα συνοδευόμενο από Υπεύθυνη Δήλωση του Νόμου 1599/86 για την πιστότητα του περιεχομένου του.
  • Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών.
  • Πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών, το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει -εάν υπάρχουν- πειθαρχικές ποινές καθώς και τις αναρρωτικές άδειες της τελευταίας πενταετίας. Τα πιστοποιητικά των μονίμων υπαλλήλων που υπηρετούν στο Δημόσιο ή σε ΝΠΔΔ θα αναζητούν αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία σε περίπτωση που δεν κατατεθεί από τον υποψήφιο.
  • Τέλος, για τους υπαλλήλους των ΝΠΙΔ και των τέως ΔΕΚΟ απαιτείται να προσκομίσουν βεβαιώσεις από την υπηρεσία τους, στην οποία να πιστοποιείται το νομικό καθεστώς του οργανισμού στον οποίο υπηρετούν.
Η διαδικασία των μετατάξεων αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.


Νίκος Β. Τσίτσας

 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφοι-ισες του ΙΚΑ
Εν όψει των μετατάξεων στα διάφορα υποκαταστήματα του ΙΚΑ που αρχίζουν από σήμερα θα ήθελα να ρωτήσω:
1) ο μετατασσόμενος θα λαμβάνει τον μισθό του ΙΚΑ ή της υπηρεσίας προέλευσης?
Αν ισχύει το πρώτο ποιος μισθός είναι αυτός? Π.χ με 16 μισθολογικό κλιμάκιο χωρίς γάμο ή τέκνα .
2) Ισχύει ότι ο μετατασσόμενος μετατάσσεται με τον βαθμό και το μισθολογικό κλιμάκιο που κατέχει?
3) Τι ισχύει για το ασφαλιστικό καθεστώς των μετατασσομένων ? Διατηρούν την ασφάλιση Δημοσίου ή πάνε ΙΚΑ?
Τέλος επειδή αν και ΠΕ έχω διοριστεί ως ΔΕ κι επομένως περιμένω την 8ετια για να μεταταχθώ σε ανώτερη κατηγορία , έχω την δυνατότητα να ζητήσω μετάταξη στο ΙΚΑ στην κατηγορία ΠΕ? Αν όχι θα χρειαστεί εκ νέου αναμονή 8ετιας ή μεταφέρω την μέχρι τώρα προϋπηρεσία μου?

Καθε απαντηση σας θα ηταν ιδιαιτερα χρησιμη μιας και ζειτε το ΙΚΑ εκ των εσω .

Ανώνυμος είπε...

Κατέθεσα αίτηση μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πρωτότυπα) στο ΙΚΑ Πατησίων (Κεφαληνίας 12-14) προκειμένου να μου χορηγηθεί βεβαίωση για το χρόνο ασφάλισης που έχω διανύσει σ΄αυτόν το Φορέα. Η υπάλληλος από το Τμήμα : Γραμματεία Συντάξεων σε σχετική ερώτησή μου μου απάντησε ότι η βεβαίωση θα είναι έτοιμη σε ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΒΑΛΕ.....
Υπόψη το συγκεκριμένο Τμήμα εξυπηρετεί το Κοινό 12:00 με 13:00. Τις υπόλοιπες ώρες .....
ΕΛΕΟΣ