ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΙΚΑ / 2-9-2008



Αθήνα, 02 Σεπτεμβρίου 2008


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

H ένταξη των ασφαλιστικών ταμείων ήταν η μεγαλύτερη και δυσκολότερη, από τις μέχρι σήμερα, εντάξεις ταμείων, αποτελώντας παράλληλα, το μεγάλο γεγονός του 2008 για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ. Σε αυτό το καθοριστικό χρονικό σημείο, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ο κεντρικός ασφαλιστικός φορέας της χώρας, απέδειξε ότι έχει το μέγεθος, το κύρος και την εμπειρία που απαιτούνται, ώστε να κερδίσει το μεγάλο στοίχημα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

Ο Διοικητής του Ιδρύματος κ. Γεώργιος Μέργος σε συνεργασία με την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, από την πρώτη στιγμή της υλοποίησης του νέου ασφαλιστικού νόμου, προσανατόλισαν τις ενέργειές τους, προς την ομαλή καταβολή των συντάξεων χωρίς οποιαδήποτε δυσλειτουργία, την εναρμόνιση των πληροφοριακών συστημάτων των υπό ένταξη ταμείων με τα αντίστοιχα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, την οργάνωση και στελέχωση των νέων υποκαταστημάτων που συστάθηκαν και θα εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους των εντασσόμενων ταμείων και την ομαλή μετακίνηση του προβλεπόμενου προσωπικού από τα υπό ένταξη ταμεία στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Οι ενέργειες απέδωσαν και συνεχίζουν να αποδίδουν, και το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει επιτυχώς τη μεγάλη πρόκληση της βιωσιμότητας, της διεύρυνσης και της ανάπτυξης του Οργανισμού, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι οι ασφαλισμένοι του δεν θα υποστούν την οποιαδήποτε αλλαγή.

Την ετοιμότητα του Ιδρύματος, πιστοποιεί το γεγονός ότι η διαδικασία χορήγησης των συντάξεων σε 102.000 νέους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, που εντάχθηκαν στο Ίδρυμα μετά την ένταξη των 7 Ταμείων βάσει του νέου ασφαλιστικού νόμου, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Με τη χορήγηση των συντάξεων, σηματοδοτείται και η επιτυχής εφαρμογή του Ν. 3655/08 ως προς την ένταξη στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

&

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: