ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Απλούστευση της διαδικασίας απονομής σύνταξης από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ
Με κοινή απόφαση των Υπουργείων Εσωτερικών, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, (ΔΙΑΔΠ/Α/21955/11-8-2008, - ΦΕΚ 1689/Β΄/21-8-2008), απλουστεύεται η διαδικασία απονομής σύνταξης από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανωτέρω ΚΥΑ, από 21-11-2008, όσον αφορά τη διαδικασία απονομής σύνταξης από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ :

Εντάσσεται στην υποχρεωτική αυτεπάγγελτη αναζήτηση το Πιστοποιητικό Σπουδών Τέκνων που είναι απαραίτητο δικαιολογητικό για τη χορήγηση σύνταξης από τον εν λόγω φορέα.

Η διαδικασία υποχρεωτικής αυτεπάγγελτης αναζήτησης του πιστοποιητικού σπουδών τέκνων περιγράφεται αναλυτικά στην ανωτέρω Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Ζώης "Η προσπάθεια για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης προς τον πολίτη είναι συνεχής. Με συνέπεια και αποφασιστικότητα απλοποιούμε συστηματικά πολύπλοκες και χρονοβόρες διοικητικές διαδικασίες και με ταχύτητα, ποιότητα και αξιοπιστία βελτιώνουμε την εικόνα της Δημόσιας Διοίκησης καθιστώντας την πιο αποτελεσματική και φιλική προς τον πολίτη".

Δεν υπάρχουν σχόλια: