ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Στο Εθνικό Τυπογραφείο η προκήρυξη του ΑΣΕΠ με θέσεις και για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Αιτήσεις για 1.215 νέες θέσεις διοικητικών

Στο Εθνικό Τυπογραφείο στάλθηκε η μεγαλύτερη προκήρυξη που προετοίμασε τους τελευταίους μήνες το ΑΣΕΠ. Αφορά την πρόσληψη κυρίως διοικητικών υπαλλήλων σε ΙΚΑ, υπουργεία, ταμεία και 19 νοσοκομεία.

Τις προσεχείς μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί από το ΑΣΕΠ η 20ήμερη προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών. Κύριο χαρακτηριστικό της νέας πανελλαδικής προκήρυξης είναι η ενίσχυση του ΙΚΑ με 895 νέους υπαλλήλους. Οι ενδιαφέρομενοι για τις νέες θέσεις πρέπει να γνωρίζουν χειρισμό Η/Υ και ξένη γλώσσα. Με την δημοσίευση της προκήρυξης θα γνωρίζουμε το επίπεδο γνώσης των ξένων γλωσσών. Για όλες τις τεχνικές ειδικότητες είναι απαραίτητη η άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Υψηλόβαθμα στελέχη του ΑΣΕΠ εκτιμούν ότι ο νέος διαγωνισμός θα προσελκύσει το ενδιαφέρον 60.000 και πλέον υποψηφίων. Θεωρούν ότι για τις 56 ειδικότητες που ζητούνται απαιτούνται ελάχιστα τυπικά προσόντα. Την υψηλότερη ζήτηση, μεταξύ των ειδικοτήτων, έχουν οι γραμματείς με απολυτήριο Λυκείου (663), οι διοικητικοί με πτυχίο ΑΕΙ (203), οι Χημικοί (30), οι πτυχιούχοι ΤΕΙ Πληροφορικής (30) και οι υδραυλικοί με απολύτηριο ΙΕΚ ή ΤΕΕ (15). Από το συνολικό αριθμό των 1.215 θέσεων , οι 526 θα διατεθούν στην Αθήνα, 28 στην Ανατολική Αττική, 22 στη Δυτική Αττική, 14 στην Εύβοια, 71 στη Θεσσαλονίκη, 64 στον Πειραιά, 20 στις Κυκλάδες, 19 στην Κεφαλλονιά, 22 στην Πέλλα, 11 στην Φθοιώτιδα και στην Χαλκιδική, 13 στην Κέρκυρα, από 17 στην Ημαθία και την Καβάλα και 13 στην Αρκαδία. Μεταξύ των υπηρεσιών που ενισχύονται (εκτός από το ΙΚΑ) είναι το υπ. Οικονομικών (82 θέσεις), το υπ. Παιδείας (68), το Αρεταίειο Νοσοκομείο (26) και το υπ. Υγείας (43 θέσεις).

Οι ενδιαφερόμενοι για αυτές τις θέσεις θα πρέπει να υποβάλλουν όλα τα δικαιολογητικά που πιστοποιούν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα τους. Η προκήρυξη ορίζει ελάχιστα προσόντα. Ωστόσο όσοι διαθέτουν μεταπτυχιακά, εμπειρία, έχουν δεύτερους συναφείς τίτλους σπουδών και γνωρίζουν ξένες γλώσσες θα πρέπει να το δηλώσουν τόσο στην αίτηση όσο και στο «έντυπο 021». Οι αιτήσεις θα υποβληθούν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη γνωστή διεύθυνση του ΑΣΕΠ. Η επιλογή των «τυχερών» θα γίνει με τη διαδικασία των μορίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: