ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008

Tο Υπουργείο Εσωτερικών – ΓΓΔΔ & ΗΔ, καθιερώνει νέα τηλεφωνική γραμμή με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

Το 1500, είναι η νέα τηλεφωνική γραμμή του Υπουργείου Εσωτερικών για την εξυπηρέτηση του πολίτη.

Λαμβάνοντας υπόψιν, πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, σε σχέση με την τηλεφωνική Γραμμή Εξυπηρέτησης Πολιτών 1564, κατεγράφη ότι το 42% των πολιτών ενώ γνώριζε την ύπαρξή της, δεν θυμόταν τον ακριβή αριθμό κλήσης. Το ποσοστό όσων γνώριζαν τον ακριβή τηλεφωνικό αριθμό άγγιζε το 6%. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το 88% των πολιτών που έκαναν χρήση της τηλεφωνικής υπηρεσίας εξέφρασε την ικανοποίησή του από την ποιότητα της εξυπηρέτησης.

Με ένα τηλεφώνημα:

-Με αστική χρέωση και πανελλήνιο αριθμό κλήσης, μέσω συστήματος IVR (interactive voice response) δηλ. φωνητική πύλη, ο πολίτης μπορεί να επιλέξει να ενημερωθεί, να ζητήσει πληροφορίες και κατευθύνσεις για όλα τα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης.

-Διεκπεραιώνονται τηλεφωνικά, 95 πιστοποιημένες διαδικασίες των Κ.Ε.Π. οι οποίες δεν απαιτούν δικαιολογητικά από πλευράς του πολίτη ή των επιχειρήσεων ή απαιτούν δικαιολογητικά που μπορούν να αναζητηθούν αυτεπάγγελτα υπηρεσιακώς. Οι συναλλαγές αυτές ολοκληρώνονται είτε μέσω Web Services που λειτουργούν σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης είτε με τη δυνατότητα ο πολίτης να παραγγείλει το πιστοποιητικό και να το παραλάβει από το ΚΕΠ που τον εξυπηρετεί.

Μπορεί επίσης να εξυπηρετηθεί μεταξύ άλλων:
-Για θέματα αρμοδιότητας του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔ),
- Για θέματα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή,
- Για θέματα προστασίας κακοποιημένων γυναικών,
- Για θέματα Οικονομικών Μεταναστών,
- Για τις καθημερινές τιμές της αμόλυβδης,
- Για τα Προγράμματα Τουρισμού του ΕΟΤ,
- Για τα αποτελέσματα Πανελλαδικών Εξετάσεων,
- Για την εξέλιξη καταγγελιών και την πορεία υποθέσεων στην Επιτροπή Αποζημίωσης Πολιτών (Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Εφαρμογής Νομοθεσίας).

-Η εξυπηρέτηση μπορεί να πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Αλβανικά, Ρώσικα, Αραβικά, Βουλγάρικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: