ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2009

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΣΕ-ΙΚΑ 16/01/2009


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΚΑ

(ΠΟΣΕ-ΙΚΑ)

www.pose-ika.gr

Στουρνάρη 30 Αθήνα Τ.Κ. 104 33 - Τηλ.: 5246822 –5243714

FAX: 5227466 E-MAIL : poseika@otenet.gr

Αρ. Πρωτ.: 17/09

Αθήνα 16 Ιανουαρίου 2009

ΠΡΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ - ΜΕΛΗ ΜΑΣ

(για ενημέρωση όλων των συναδέλφων)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΘΕΜΑ: ‘’Ληφθείσες αποφάσεις κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, την Πέμπτη , 15 – 1 - 2009’’.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Το ΔΣ της ΠΟΣΕ – ΙΚΑ, στη συνεδρίαση της Πέμπτης 15-1-2009, αφού ασχολήθηκε διεξοδικά με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης καθώς και με τρέχοντα ζητήματα που απασχολούν το σύνολο των εργαζομένων, αλλά και το κοινωνικό σύνολο γενικότερα, προέβη στις ακόλουθες εκτιμήσεις και αποφάσεις:

· ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗ ΓΑΖΑ.

Ομόφωνα, το ΔΣ καταδίκασε την ωμή και απάνθρωπη στρατιωτική εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα, που έχει ως αποτέλεσμα το νέο ολοκαύτωμα σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού.

Η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ συμμετέχει με όλες της τις δυνάμεις σ’ όλες τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα, για τον τερματισμό των πολεμικών επιχειρήσεων και την ειρήνη, με την αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους και την ανθρωπιστική υποστήριξη στον παλαιστινιακό λαό.

· ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠ’ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ.

Καταδικάζουμε απερίφραστα και με απόλυτο τρόπο τη βία, απ’ όπου και αν προέρχεται, και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας τόσο για τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου, όσο και την άνανδρη δολοφονική επίθεση σε βάρος του εργαζόμενου αστυνομικού Διαμαντή Μαντζούνη.

Επίσης, καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε με οξύ, η συναδέλφισσα Κούνεβα Κωνσταντίνα και, για λόγους κυρίως ανθρωπιστικούς, συμπαραστεκόμαστε τόσο στην ίδια όσο και στο παιδί της, ευχόμαστε δε γρήγορα να βγει νικήτρια απ’ αυτή τη μάχη.

· ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ.

Η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ συμμετείχε και θα συμμετάσχει σ’ όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ.

Τα πολιτικά, οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα, καθώς και η παιδεία, η εισοδηματική πολιτική, η ακρίβεια, η ανεργία, το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό, είναι ζητήματα που μας αφορούν όλους και δε θα πρέπει κανένας μας να είναι απών από τη νέα κλιμάκωση των αγώνων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η θεωρία του ατομικισμού έχει καταρρεύσει.

· ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2009.

Η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ θα συνεχίσει τον αγώνα της, μαζί με την ΑΔΕΔΥ, για την καθιέρωση ενός ενιαίου μισθολογίου που θα ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων παράλληλα όμως, λόγω της μέχρι σήμερα άρνησης της Κυβέρνησης για την καθιέρωση ενιαίου μισθολογίου, στοχεύει στην οικονομική βελτίωση των συναδέλφων.

Για το λόγο αυτό, έγκαιρα, διασφάλισε και για το νέο έτος 2009 την έγκριση των υπερωριών. Ήδη η σχετική υπουργική απόφαση έχει δημοσιευθεί (αρ.ΦΕΚ./2721/31-12-08 )και αφορά στο σύνολο των συναδέλφων, στο ανώτατο όριο (60 ώρες μηνιαίως) που προβλέπεται από το νόμο.

· ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Αμέσως μετά την τοποθέτηση του νέου Διοικητή του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, η ΠΟΣΕ – ΙΚΑ θα αναλάβει πρωτοβουλίες για άμεση συνάντηση και ενημέρωση, έχοντας πάντοτε ως μοναδικό γνώμονα, τη βιωσιμότητα του ΙΚΑ και την καλλίτερη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, αλλά και τη διασφάλιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων των εργαζομένων.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας

Κόκκαλης Βασίλης Θεοδωρίδης Βαγγέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια: