ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Ομιλία Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, κατά την τελετή της ορκωμοσίας του.

Ομιλία Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κ. Θεόδωρου Αμπατζόγλου, κατά την τελετή της ορκωμοσίας του.

Κυρία Υπουργέ, κύριε Γενικέ, φίλες και φίλοι,

Σας ευχαριστώ πολύ μέσα από την ψυχή μου για τη μεγάλη τιμή που μας κάνατε -και σε εμένα και στους φίλους Υποδιοικητές- να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε και να παλεύουμε στο τιμόνι του μεγαλύτερου ασφαλιστικού Οργανισμού της χώρας. Ενός Οργανισμού που όπως γνωρίζετε καλύτερα από εμένα, αγκαλιάζει πάνω από 5.500.000 κόσμο. Ενός Οργανισμού που σε καθημερινή βάση έχει μία επισκεψιμότητα 200.000 ανθρώπων, 100.000 ανθρώπων στις υγειονομικές και άλλων τόσων στις διοικητικές υπηρεσίες. Ενός Οργανισμού, ο οποίος αγκαλιάζει και επηρεάζει την καθημερινότητα του Έλληνα πολίτη.

Μας βάλατε πολύ ψηλά τον πήχη, μας βάλατε αυτό το σύνθημα «του ρυθμού, της ταχύτητας και της αποτελεσματικότητας». Θέλω να σας διαβεβαιώσω, κυρία Υπουργέ, τόσο εγώ, όσο και οι Υποδιοικητές, και όλο το επιτελείο και η ιεραρχία του ΙΚΑ, ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να μπορούμε να πετύχουμε το μεγάλο στοίχημα της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη και θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ με τίτλους μόνο στους μεγάλους στόχους που το ΙΚΑ έχει χαράξει για το 2009.

Θα γνωρίζετε όλοι ότι το ΙΚΑ έχει ένα Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, το οποίο εγκρίθηκε από την Υπουργό και το οποίο ελέγχεται σε εβδομαδιαία βάση από την ίδια, και που αποτελείται από 5 μεγάλους άξονες:

Ο πρώτος μεγάλος άξονας αφορά στον τεχνολογικό μετασχηματισμό και στην ολοκλήρωση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΙΚΑ.

Ο δεύτερος άξονας αφορά σε έναν Οργανισμό που πρέπει να διασφαλίσει την οικονομική του ευρωστία και αυτό σημαίνει μάχη και επιτυχία στο μεγάλο θέμα της εισφοροδιαφυγής και γενικότερα των εσόδων του Ιδρύματος.

Ο τρίτος άξονας αφορά στην αξιοποίηση της κινητής και της ακίνητης περιουσίας με σύγχρονο, διαφανή και νόμιμο τρόπο, στη βάση του νομικού πλαισίου που το Υπουργείο έχει χαράξει.

Ο τέταρτος άξονας έχει να κάνει με την αξιοποίηση και την αναβάθμιση, τη στελέχωση και την επιμόρφωση του διοικητικού, του υγειονομικού και του ιατρικού προσωπικού του Ιδρύματος. Κανένας Οργανισμός και καμία Διοίκηση δεν είναι σε θέση να φέρει σε πέρας την αποστολή της αν δεν στηρίζεται στο δυναμικό, στο έμψυχο υλικό των ανθρώπων που το απαρτίζουν και σε αυτό έχουμε πολύ μεγάλη δουλειά να κάνουμε, και με τις Ομοσπονδίες και με τους Συλλόγους και με τον κάθε έναν από εσάς και από το διοικητικό και από το υγειονομικό και από το ιατρικό προσωπικό.

Και τέλος, ο πέμπτος και κύριος άξονας έχει να κάνει με την αναβάθμιση των Υπηρεσιών μας, έτσι ώστε να πετύχουμε ένα ΙΚΑ πιο ευέλικτο, πιο ανθρώπινο και πιο φιλικό, γιατί αυτό που είπε η Υπουργός είναι πραγματικά ο στόχος και για εμάς, είτε μιλάμε για μάζες, είτε μιλάμε για εκατομμύρια πολιτών, είτε μιλάμε για τον ένα πολίτη, αυτός ο Οργανισμός πρέπει να είναι σε θέση να δώσει απάντηση στο πρόβλημα.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο κύριος Κυρζόπουλος, ο οποίος είναι εμπειρότατος και χειρίζεται τον κλάδο της Υγείας, όσο και ο κύριος Λιάπης, ο οποίος έχει ένα μεγάλο background αποτελεσματικότητας στους τομείς τους οποίους θα αναλάβει, οι Γενικοί Διευθυντές, οι Διευθυντές όλης της Διοίκησης, το ιατρικό προσωπικό, που εκπροσωπείται σήμερα από την Ομοσπονδία, οι υγειονομικοί υπάλληλοι και όλο το διοικητικό προσωπικό του Ιδρύματος, κυρία Υπουργέ, σας δίνουμε την υπόσχεση ότι θα κάνουμε ό,τι καλύτερο περνάει από το χέρι μας, με ένα στόχο:

Αποτέλεσμα στη βελτίωση της καθημερινότητας.

Σας ευχαριστώ πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: