ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Ελληνική Ενωση Τραπεζών. Προειδοποίηση για πλαστά e-mail.


Πλαστά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου διακινούν απατεώνες μέσω Διαδικτύου και καλούν κατόχους των πιστωτικών καρτών να τους δώσουν τα στοιχεία της κάρτας τους με τον ψευδή ισχυρισμό ότι η Ελληνική Ενωση Τραπεζών και τράπεζες-μέλη της δήθεν έχουν κάνει σχετική συμφωνία και προσφέρουν στους κατόχους των καρτών δωρεάν έξοδα για κάθε συναλλαγή σε ΑΤΜ ή σε ηλεκτρονικό κατάστημα και επιπλέον 20 ευρώ δώρο.

Οπως τονίζει η Ενωση Τραπεζών, τα μηνύματα αυτά είναι στο σύνολό τους πλαστά και προκειμένου να αποφευχθεί οικονομική ζημιά των κατόχων πρέπει να μην απαντώνται και να διαγράφονται αμέσως.

Με την ευκαιρία η ΕΕΤ συνιστά προς όλους τους πελάτες που ασχολούνται με το Διαδίκτυο να μην αποκαλύπτουν ποτέ και σε κανέναν τους προσωπικούς τους κωδικούς.

Σε περίπτωση που υποπτεύεστε διαρροή του κωδικού πρόσβασής σας επικοινωνήστε άμεσα με την τράπεζά σας, αγνοήστε και διαγράψτε αμέσως «ύποπτα» e-mail με τα οποία σας ζητούνται προσωπικά σας στοιχεία (αριθμός λογαριασμού, μυστικοί προσωπικοί κωδικοί, ονοματεπώνυμο κ.ά.) ή περιέχουν συνδέσμους (links) σε «άγνωστες» ιστοσελίδες, συστήνει η ΕΕΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: