ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Πέμπτη, 4 Ιουνίου 2009

Εγκύκλιος για την απαγόρευση του καπνίσματος στις δημόσιες υπηρεσίες

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟΕγκύκλιο με θέμα: "Απαγόρευση καπνίσματος στις δημόσιες υπηρεσίες" υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Η εγκύκλιος στάλθηκε προς τις Διευθύνσεις Διοικητικού όλων των Υπουργείων, των Γενικών και Ειδικών Γραμματειών των Υπουργείων και των Περιφερειών, τις Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές και τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και το κείμενό της έχει ως εξής:

"Σας ενημερώνουμε ότι από 1ης Ιουλίου 2009 εφαρμόζεται η απαγόρευση του καπνίσματος, μεταξύ άλλων και σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένων των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και των Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 3 του Ν. 3730/2008 (ΦΕΚ 262/Α’/23.12.2008) «Προστασία ανηλίκων από τον καπνό και τα αλκοολούχα ποτά και άλλες διατάξεις».

Δεδομένου ότι ο νόμος επιβάλει τη διενέργεια ελέγχων και την επιβολή προστίμων που κυμαίνονται από 50 έως 500 ευρώ, πρέπει να ενημερωθεί άμεσα το προσωπικό όλων των υπηρεσιών σας, ανεξαρτήτως κατηγορίας, κλάδου, ειδικότητας και βαθμού, ότι από 1ης Ιουλίου 2009 δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση το κάπνισμα σε όλους τους χώρους των υπηρεσιών. Περαιτέρω, να τους γνωστοποιηθεί ότι η παραβίαση της απαγόρευσης αποτελεί και πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο διώκεται με την πειθαρχική διαδικασία που προβλέπεται από τις διατάξεις του κάθε φορέα (π.χ. Υπαλληλικό Κώδικα, Κώδικα Κατάστασης Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων κ.λπ.).

Εφεξής το κάπνισμα θα επιτρέπεται μόνο σε ειδικούς χώρους, σύμφωνα με τους όρους που θα καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία πρόκειται να εκδοθεί πριν από την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης (άρθρο 3, παρ. 1). Κατόπιν των ανωτέρω κρίνεται αναγκαία η προετοιμασία όλων των δημοσίων υπηρεσιών και η λήψη μέτρων, ώστε από την 1 Ιουλίου 2009 να είναι σε θέση να εφαρμόσουν τις διατάξεις του Ν. 3730/08 (ΦΕΚ 262 Α’)".


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

KAIROS HTANE!!!!ME KRISH DYSPNOIAS SYNADELFISSA EPESE LIPOTHIMH KAI TO TSIGARO THN EPOMENH STO TMHMA EDINE K EPAIRNE!!!!
ELEOS!!!!

Ανώνυμος είπε...

Έχει γίνει τέτοιο περιστατικό? Ντροπή ρε παιδιά! Αν δεν δώσετε εσείς το καλό παράδειγμα ποιος θα το κάνει?