ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2009

Σχετικά με τον εμβολιασμό του προσωπικού του Ιδρύματος


Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προκειμένου να καλύψει το προσωπικό που εργάζεται στις Μονάδες του έχει μεριμνήσει για τον εμβολιασμό των εργαζομένων με το εμβόλιο κατά της κοινής γρίπης για την εμβολιαστική περίοδο 2009-2010.
Όσον αφορά στον εμβολιασμό κατά του ιού της γρίπης Η1Ν1 έχει ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας αντίστοιχη ποσότητα εμβολίων για το σύνολο των εργαζομένων οπότε και θα ενημερωθείτε όταν έχουμε απάντηση.
Σχετικά με την προμήθεια του εμβολίου κατά του πνευμονόκοκκου (Pneumo 23) και εφόσον δοθούν σχετικές οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας, θα πρέπει να διαχωριστούν οι ποσότητες των παραγγελιών των ασφαλισμένων, από τις παραγγελίες για τους εργαζόμενους σε ποσότητα αντίστοιχη με την αυτή που θα δηλωθεί από τους εργαζόμενους ότι επιθυμούν να λάβουν και πάντως όχι πέραν του συνολικού αριθμού των εργαζομένων της Μονάδας.
Ο εμβολιασμός θα γίνεται από νοσηλεύτριες που θα ορισθούν από τους Διευθυντές των Μονάδων Υγείας για το σκοπό αυτό με πλήρη καταγραφή των στοιχείων (ονοματεπώνυμο, Α.Μ., ηλικία, φύλο και υπογραφή εμβολιαζόμενου) και αποστολή στο Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής της Διοίκησης για στατιστικά και επιδημιολογικά στοιχεία. Το προσωπικό που εργάζεται στα Υποκαταστήματα θα εμβολιάζεται στην αντίστοιχη Μονάδα Υγείας της περιοχής που εργάζεται..
Σημειώνεται ότι όσοι έχουν εμβολιασθεί ήδη με το εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκκου έχουν καλυφθεί για 5-10 χρόνια.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χαιρόμαστε, για την επίσκεψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου, στο Μηχανογραφικό Κέντρο του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, ώστε να ενημερωθεί –έστω και στο παραπέντε των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου- για το σπουδαίο και σημαντικό έργο που συντελείται κι ολοκληρώνεται εκεί ! Όμως, θα θέλαμε να επισημάνουμε, ότι ο κ. Παπανδρέου, πριν προβεί στις προς τα ΜΜΕ, απαξιωτικές και ισοπεδωτικές αναφορές του, για το συγκεκριμένο έργο, θα έπρεπε να είχε γίνει κοινωνός όλων των στοιχείων, ώστε να μην υποπέσει στο ατόπημα αυτό. Στο Ο.Π.Σ. του ΙΚΑ, απασχολούνται εκατοντάδες συνάδελφοί μας, που πραγματικά, με μόχθο ψυχής, αλλά και με θυσίες σε βάρος του προσωπικού οικογενειακού τους χρόνου, παρά τις όποιες αντιξοότητες υπάρχουν από το μέγεθος του όλου εγχειρήματος, έχουν φτάσει το έργο, στην τελική φάση της ολοκλήρωσής του ! Είναι άδικο, λοιπόν, η προσπάθεια αυτή, να μηδενίζεται, για χάρη ενός πρόσκαιρου μικροκομματικού κέρδους, που σε τελική ανάλυση, δεν ανταποκρίνεται και στην αλήθεια. Μπορεί, ως συνδικαλιστική παράταξη, που έχουμε μία άλλη ιδεολογική προσέγγιση, στο χώρο της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, από αυτή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, να μην ασπαζόμαστε τα επιχειρήματα ή τις προσδοκίες του, όμως, σε καμία περίπτωση, δεν αναμέναμε από μεριάς του, να «εξαφανίζει» λεκτικά, ένα τεράστιο έργο, που έγινε κι εξακολουθεί να συντελείται στο χώρο του ΙΚΑ ΕΤΑΜ ! Ως εργαζόμενοι του μεγαλύτερου Ασφαλιστικού Οργανισμού της χώρας, δεν μπορούμε, παρά να εκφράζουμε την έντονη αγανάκτηση αλλά κι απογοήτευσή μας, γιατί ο μόχθος και οι προσδοκίες μας για ένα καλύτερο ΙΚΑ, έγιναν προεκλογικό πυροτέχνημα, από τους σχεδιασμούς κάποιων κομματικών «χαρτογιακάδων».


Από το Γραφείο Τύπου ΔΑΚΕ ΙΚΑ ΕΤΑΜ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ (http://www.dake-ika .gr)