ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Προθεσμίες υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικ. έτους 2010

 

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο οι πίνακες με τις προθεσμίες υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων οικονομικού έτους 2010 ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου.

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας τους, συνιστάται στους ενδιαφερόμενους:
α) να προσέρχονται νωρίτερα στη Δ.Ο.Υ. για την υποβολή της δήλωσής τους και όχι την τελευταία ημέρα λήξης της προθεσμίας,
β) αν είναι νέοι φορολογούμενοι και δεν έχουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) ή είναι παλαιοί φορολογούμενοι και έχουν περισσότερους από ένα Α.Φ.Μ., να προσέλθουν στο Τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ. με την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριο, για την τακτοποίηση του παραπάνω θέματος.
γ) αν έχουν αλλαγές στα ατομικά τους στοιχεία ή στην οικογενειακή τους κατάσταση να προσέλθουν στο Τμήμα Μητρώου της ΔΟΥ και να δηλώσουν τις μεταβολές αυτές πριν από τις προθεσμίες υποβολής της δήλωσής τους.
δ) ισχύουν οι ίδιες καταληκτικές προθεσμίες υποβολής της δήλωσης ανεξάρτητα αν υποβάλλονται στη Δ.Ο.Υ., ή ταχυδρομικά.
ε) οι δηλώσεις μέσω Internet μπορούν να υποβληθούν μέχρι την έναρξη του ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών της επόμενης ημέρας από την ημέρα λήξης της προθεσμίας τους.

το αρχείο με τους πίνακες θα το βρείτε εδώ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προς το παρον δεν βλεπω να στελνει φορολογικες δηλωσεις το κρατος. Ακομα και σ'αυτο το θεμα καθυστερημενο ειναι, οπως καθυστερησε και στα τελη κυκλοφοριας.
Πως ειναι δυνατον να λεει υποβολη δηλωσεων 4 Μαρτιου, οταν βγηκε ο Μαρτιος και τα υπουργεια ξυνονται και δεν στειλαν τις δηλωσεις προς συμπληρωση;