ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Δημόσιοι υπάλληλοι: Όσοι δεν απογραφούν δεν θα πληρωθούν...



Έως 15 Ιουλίου θα πρέπει όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι να συμπληρώσουν μια ηλεκτρονική φόρμα όλα τα στοιχεία που έχουν να κάνουν με την υπηρεσιακή τους κατάσταση, δηλαδή τις τυχόν προαγωγές τους, μεταθέσεις, την προϋπηρεσία.

Τα στοιχεία αυτά στη συνέχεια θα περάσουν στην...ενιαία αρχή πληρωμών, η οποία θα λειτουργεί στο υπουργείο Οικονομικών και μέσω αυτής από 1 Ιανουαρίου θα γίνεται η πληρωμή τους.
Όσοι υπάλληλοι δεν συμπληρώσουν τα στοιχεία τους θα σταματήσει και η μισθοδοσία τους. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει γνωστό πόσοι είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι και αν υπάρχουν πολυθεσίτες θα καταργηθούν, όπως επίσης οι κρυφές αποδοχές και επιδόματα
Η κυβέρνηση ετοιμάζει μετά το Σεπτέμβριο νομοθετική ρύθμιση η οποία, θα καθιερώσει εθελοντικές και υποχρεωτικές μετατάξεις. Όπου λοιπόν υπάρχει περισσότερο προσωπικό αφού γίνει η κατάλληλη εκπαίδευση θα μετακινηθεί σε υπηρεσίες αιχμής όπως τα ασφαλιστικά ταμεία, όπου υπάρχουν μεγάλα κενά, και με το μισθολογικό καθεστώς που θα έχουν οι συγκεκριμένες υπηρεσίες.
Δηλαδή, αν ο μισθός του μετατασσόμενου είναι μεγαλύτερος δεν θα πάρει την διαφορά πηγαίνοντας σε άλλη υπηρεσία. Εν τω μεταξύ, έχει ολοκληρωθεί το πρώτο πακέτο καταργήσεων και συγχωνεύσεων οργανισμών (είναι 50 περίπου οργανισμοί) και θα ανακοινωθεί σύντομα.
Οι εργαζόμενοι στους καταργούμενους οργανισμούς αν είναι μόνιμνοι ή αορίστου χρόνου μετατάσσονται υποχρεωτικά στις άλλες υπηρεσίες, ενώ οι συμβασιούχοι θα παραμείνουν εκεί μέχρι την λήξη της σύμβασής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: