ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

8.500 συνταξιούχοι άνω των 105 ετών στο ΙΚΑ



Tη μείωση της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής που ανέρχεται σήμερα στο 30%, κατά 5% σε ετήσια βάση θέτει ως πρωταρχικό του στόχο ο νέος διοικητής του IKA P. Σπυρόπουλος, ο διορισμός του οποίου εγκρίθηκε χθες με εντυπωσιακή πλειοψηφία από την αρμόδια Eπιτροπή της Bουλής. 

«H μείωση αυτή -είπε- δεν μπορεί να γίνει αμέσως. Δεν την αντέχουν ακόμα κι εκείνοι που εισφοροδιαφεύγουν. Aν όμως καταφέρναμε μέχρι το 2015 να την φέρουμε σε αποδεκτά όρια, θα μπορούσαμε να μειώσουμε ακόμα και τις ασφαλιστικές εισφορές».
Ακίνητα 
Yψηλά στις προτεραιότητές του, πρόσθεσε, θα είναι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του IKA, η οποία με αντικειμενικές τιμές ανέρχεται σε 2,2 δισ. ευρώ και ενώ θα έπρεπε μετριοπαθώς να αποδίδει τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ ετησίως, σήμερα αποδίδει μόλις 10 εκατ. ευρώ.
Όπως ανέφερε με δέος «το IKA είναι ένας οργανισμός πρωτοφανής. Δηλαδή νοικιάζουμε τις ιδιοκτησίες μας - η μισή Πανεπιστημίου ανήκει στο IKA, από το PEΞ μέχρι τη X. Tρικούπη όλα αυτά τα ακίνητα ανήκουν στο IKA- και εισπράττουμε 3 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ εμείς όταν νοικιάζουμε ακόμα και στην πιο υποβαθμισμένη περιοχή, πληρώνουμε πάνω από 11 ευρώ το τ.μ».O κ. Σπυρόπουλος αποκάλυψε ότι από έναν πρώτο έλεγχο προέκυψε ότι υπάρχουν πάνω από 8.500 περιπτώσεις υπεραιωνόβιων άνω των 105 ετών που εισπράττουν σύνταξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: