ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Ο κ. Σπυρόπουλος θα είναι ο νέος διοικητής του ΙΚΑ



O κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος (φωτογραφία) θα είναι σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ο νέος διοικητής του ΙΚΑ. Η επιλογή του θα οριστικοποιηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής, καθώς έπειτα από την αλλαγή του σχετικού νόμου απαιτείται έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον διορισμό του διοικητή του ΙΚΑ. Επειτα από πολύμηνη καθυστέρηση, η οποία προκάλεσε εντάσεις και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ, το Μέγαρο Μαξίμου κατέληξε στο πρόσωπο του νυν γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας. Ο κ. Σπυρόπουλος θεωρείται γνώστης του ασφαλιστικού συστήματος και των Ταμείων καθώς έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ αλλά και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, διοικητής του ΟΑΕΔ και κυρίως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ανήκει στον πυρήνα των στελεχών που στήριξαν ενεργά τον κ. Γ.Παπανδρέου στις εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του κόμματος και από το 2006 είναι γενικός διευθυντής του ΠαΣοΚ. 


Στο πρόσωπο του νυν γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ροβέρτου Σπυρόπουλου  κατέληξε το  Μέγαρο Μαξίμου για τη θέση του διοικητή του ΙΚΑ.

Η επιλογή του θα οριστικοποιηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο της Παρασκευής, μιας και απαιτείται έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου για τον διορισμό του έπειτα από την αλλαγή του σχετικού νόμου.

Ο Σπυρόπουλος έχει διατελέσει πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ αλλά και του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, διοικητής του ΟΑΕΔ και κυρίως υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και θεωρείται γνώστης του ασφαλιστικού συστήματος και των Ταμείων.

Ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος γεννήθηκε το 1942 στην Τρίπολη. Σπούδασε στο Τμήμα Τεχνολόγων Μηχανικών ΤΕΙ. Το 1974, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ και το 1984, στο 1ο Συνέδριο του Κινήματος εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής. Συνδικαλιστής από το 1974, διετέλεσε γενικός γραμματέας της ΠΕΜΕΤ-ΟΤΕ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Μηχανικών ΟΤΕ) από το 1975 έως το 1979, οργανωτικός γραμματέας της ΓΣΕΕ (1981-1986), γραμματέας Επιτροπής Συνδικαλιστικού του ΠΑΣΟΚ (1981-1983), πρόεδρος της ΟΜΕ-ΟΤΕ (Ομοσπονδία Εργαζομένων ΟΤΕ) από το 1982 έως το 1985 και πρόεδρος του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ (1990-1993).

Την περίοδο 1993-1996, ήταν διοικητής του ΟΑΕΔ και πρόεδρος του Πειραματικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης. Το Σεπτέμβριο του 1996, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αρκαδίας με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Το Μάιο του 2000, τοποθετήθηκε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας και εξελέγη κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κινήματος. Ανέλαβε κυβερνητικό αξίωμα για πρώτη φορά. Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη και ένα γιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: