ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Ενημερωτικός δικτυακός τόπος για τη διαδικασία ανάρτησης αποφάσεων στο διαδίκτυο - diavgeia.gov.gr

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ...


Ο Δικτυκός Τόπος diavgeia.gov.gr λειτουργεί ως πηγή ενημέρωσης για τη διαδικασία ανάρτησης των αποφάσεων και των διοικητικών πράξεων σύμφωνα με το Νόμο 3861/2010 η οποία ξεκινά πιλοτικά στο Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Στο diavgeia.gov.gr θα δημοσιεύεται συνεχώς ενημερωτικό υλικό και απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα για τις Ομάδες Διοίκησης Έργου που θα επιφορτιστούν με την ανάρτηση των αποφάσεων για τους Φορείς που προβλέπει ο νόμος.
Ο σκοπός της πιλοτικής περιόδου είναι βελτιώσεις σε όλη τη διαδικασία της ανάρτησης των αποφάσεων, σε τεχνικά επιχειρησιακά σημεία και σε θέματα θεσμικά και οργανωτικά που πρέπει να ληφθούν υπόψιν για το σύνολο του έργου.


Ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης, απέστειλε εγκύκλιο σε όλες τις Υπηρεσίες του Δημόσιου Τομέα, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων  του Ν.3861/2010 (ΦΕΚ112/Α’/13-7-2010) «Ενίσχυση της διαφάνειας με την υποχρεωτική ανάρτηση νόμων και πράξεων των κυβερνητικών, διοικητικών και αυτοδιοικητικών οργάνων στο διαδίκτυο “Πρόγραμμα Διαύγεια” και άλλες διατάξεις».
Ο νόμος με τον οποίο εισάγεται η υποχρέωση ανάρτησης των νόμων, των κανονιστικών πράξεων και εν γένει πράξεων των κυβερνητικών και διοικητικών οργάνων στο Διαδίκτυο στοχεύει στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής δημοσιότητας της κυβερνητικής πολιτικής και της διοικητικής δράσης.
Και τούτο επειδή η ευρεία δημοσιότητα και η πρόσβαση στην πληροφορία που εξασφαλίζουν τα σύγχρονα μέσα διαδικτυακής επικοινωνίας  διασφαλίζουν τη διαφάνεια της κρατικής δράσης με συνέπεια την υπευθυνότητα, την ευθύνη και τη λογοδοσία από την πλευρά των φορέων άσκησης της δημόσιας εξουσίας και επομένως την τήρηση της νομιμότητας και την επίτευξη της χρηστής Δημόσιας Διοίκησης. 

Στο συνημμένο αρχείο μπορείτε να διαβάσετε την σχετική εγκύκλιο προς τις Δημόσιες Υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: