ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

8.500 υπεραιωνόβιοι συνταξιούχοι!


 


«Ελλάδα, η χώρα των υπεραιωνόβιων»... Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του σχεδίου νόμου για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε στους περίπου 8.500 υπεραιωνόβιους που εμφανίζονται να παίρνουν σύνταξη, εκ των οποίων περισσότεροι από 500 είναι άνω των 110 ετών!
Στο θέμα των υπεραιωνόβιων συνταξιούχων, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία και με τη βοήθεια της Ασφάλειας αναζητώνται τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ώστε να διαπιστωθεί εάν βρίσκονται εν ζωή ή έχουν αποβιώσει. «Θα αναζητήσουμε την αλήθεια σε ληξιαρχεία, ακόμα και σε νεκροταφεία αν χρειαστεί. Και όταν θα βρούμε την αλήθεια, θα είμαστε αμείλικτοι με όσους εξαπάτησαν τα ασφαλιστικά ταμεία». Οπως αποκάλυψε ο κ. Κουτρουμάνης, σε 321 περιπτώσεις αποδείχθηκε ήδη ότι χορηγούνταν συντάξεις σε νεκρούς, κάποιοι εκ των οποίων έχουν αποβιώσει εδώ και 7 έως 11 χρόνια. Οπως εκτιμάται από τα μέτρα που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση της παράνομης συνταξιοδότησης θα εξοικονομηθούν 100 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, έγινε εκτενής αναφορά και στο θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που θα αρχίσει να εφαρμόζεται σύντομα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, η εξοικονόμηση για τα Ταμεία με την εφαρμογή του μέτρου θα φτάσει το 1 δισ. ευρώ τον χρόνο.

Το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά, από τις 15 Οκτωβρίου, στον ΟΑΕΕ, διότι ενώ σε ΙΚΑ και ΟΓΑ διαπιστώνεται σημαντική μείωση των δαπανών Υγείας- πάνω από 20%τους τελευταίους μήνες στο Ταμείο των Ελεύθερων Επαγγελματιών δεν συμβαίνει το ίδιο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη σημαντικές εκροές κεφαλαίων.

Ολα ηλεκτρονικά
Σύμφωνα με όσα εξαγγέλθηκαν, θα αλλάξει πλήρως ο τρόπος με τον οποίο θα γίνονται οι συνταγογραφήσεις. Θα γίνονται όλα ηλεκτρονικά, ούτως ώστε ανά πάσα στιγμή να είναι γνωστό επ΄ ακριβώς ποια φάρμακα, για ποιο λόγο και σε ποιον ασφαλισμένο χορηγεί κάθε ιατρός που συνεργάζεται με τα ασφαλιστικά ταμεία. Το σύστημα είναι διαμορφωμένο με τις απαραίτητες τεχνικές και νομικές προδιαγραφές σε συνεννόηση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, ώστε να είναι απολύτως ασφαλές. Εξάλλου τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα δεν είναι προσβάσιμα.

Γ. ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ
«Θα αναζητήσουμε την αλήθεια σε ληξιαρχεία, ακόμα και σε νεκροταφεία, και θα είμαστε αμείλικτοι»

Λοβέρδος: Κανένα νέο μέτρο στο Ασφαλιστικό

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθεί νέο μέτρο στο Ασφαλιστικό και τα εργασιακά, στο πλαίσιο του επικαιροποιημένου Μνημονίου. Το υπουργείο αντεπεξήλθε στις υποχρεώσεις του πρώτο και πριν από τα χρονοδιαγράμματα, και είμαστε περήφανοι γι΄ αυτό» και διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει καμία περίπτωση περικοπής ή αναδιάρθρωσης των επιδομάτων ανεργίας».

Ο κ. Λοβέρδος αργότερα στη Βουλή αποκάλυψε ότι η τρόικα είχε ζητήσει από την κυβέρνηση την υιοθέτηση αυστηρών μέτρων στο Ασφαλιστικό, όπως μεγαλύτερη συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα καθώς και θέσπιση πλαφόν σε όσους ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά. «Δώσαμε αγώνα και τα απορρίψαμε» είπε ο υπουργός. Ερωτηθείς σχετικά με το επίδομα ανεργίας και την πρόβλεψη μείωσης από το Μνημόνιο, ο υπουργός Εργασίας είπε πως δεν τίθεται θέμα περικοπής ή αναπροσαρμογής του, «ούτε μνημονιακό, ούτε πολιτικό, ούτε κάτι άλλο», ενώ τόνισε πως αν και αναμένεται αύξηση της ανεργίας- από το 12% τον Μάιο- με τη λήξη της τουριστικής περιόδου και την επαπειλούμενη διακοπή λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων τα επιδόματα των ανέργων δεν θα θιγούν.

«Δεν φταίνε οι άνεργοι για όλα αυτά», τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: