ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Χορήγηση ΕΚΑΣ έτους 2010Από 22 Νοεμβρίου μέχρι 1η Δεκεμβρίου με τη σύνταξη του Δεκεμβρίου, θα καταβληθεί το ΕΚΑΣ από τα Ταμεία για όσους συνταξιοδοτήθηκαν το 2010.
Τα ποσά του ΕΚΑΣ θα είναι ίσα με εκείνα που καταβάλλονται σήμερα στους συνταξιούχους και θα χορηγηθούν στους δικαιούχους μαζί με τα τυχόν αναδρομικά (από 1/1/2010 και μετά).
Επισημαίνεται ότι τα εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση του ΕΚΑΣ έτους 2010, είναι αυξημένα κατά 4% σε σχέση με τα μέχρι τώρα εισοδηματικά κριτήρια. Τα εισοδήματα που αναφέρονται στα κριτήρια αυτά είναι εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2008 και περιλαμβάνονται στη φορολογική δήλωση του 2009.
Δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα καταστούν και όσοι από τους συνταξιούχους έχουν συνταξιοδοτηθεί και πριν το 2010 και πληρούν τα νέα εισοδηματικά κριτήρια, ενώ θα διακοπεί η χορήγηση του ΕΚΑΣ σε όσους υπερβαίνουν τα κριτήρια αυτά, όπως κάθε χρόνο συμβαίνει.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο τελικός αριθμός των δικαιούχων φαίνεται ότι μετά τις αναπροσαρμογές θα αυξηθεί κατά 8.000 άτομα περίπου.
Παρακαλούμε όπως δείτε το συνημμένο έγγραφο, προκειμένου να ενημερωθείτε σχετικά με την υπουργική απόφαση.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα ήθελα να μάθω αν η μητέρα μου,η οποία κληρονόμησε τη σύνταξη του πατέρα μου τον Απρίλιο του 2009 μετά το θάνατό του,δικαιούται το ΕΚΑΣ για το 2010.Τα συνολικά εισοδήματα του πατέρα μου για το οικονομικό έτος 2009 που ζητά το ΙΚΑ είναι περίπου 8650 ευρώ (ποσό που είναι μεγαλύτερο από το ανώτατο όριο του ΙΚΑ που είναι 8350 ευρώ),ΟΜΩΣ η μητέρα μου που είναι δικαιούχος τώρα έχει μηδενικό εισόδημα στη δήλωση που συνυπεβαλε το ίδιο οικονομικό έτος.Θα εκτιμούσα μια υπεύθυνη απάντηση.Ευχαριστώ εκ των προτέρων.