ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

Νέο απεργιακό μπαράζ στο χώρο της Υγείας, την Πέμπτη ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο

 
Kινητοποίηση προκήρυξε και η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Άλλη μία εβδομάδα κινητοποιήσεων στο χώρο της Υγείας ξεκινά τη Δευτέρα, εν όψει της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου την Πέμπτη. Λόγω των απεργιών, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα εξυπηρετούνται από τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τα ταμεία ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ. Κατάλογοι με τα ονόματα των γιατρών αναρτώνται από τη Δευτέρα στα ιατρεία του ΙΚΑ.

Συγκεκριμένα:

  • Οι γιατροί του ΙΚΑ συνεχίζουν την απεργία διαρκείας.
  • Οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά απεργούν έως τις 10 Φεβρουαρίου (ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου).
  • Από την Τρίτη έως την Πέμπτη απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χώρας, μετά την κινητοποίηση που προκήρυξε η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.
  • Οι γιατροί που πραγματοποιούν την κατάληψη καλούν σε συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας την Τετάρτη στις 11:00 και πορεία στη Βουλή.
Όσον αφορά στους φαρμακοποιούς, τη Δευτέρα θα είναι κλειστά τα φαρμακεία όλης της χώρας, ενώ την Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά τα φαρμακεία της Αττικής.

Κλειστά μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου θα είναι τα φαρμακεία του Πειραιά. Οι φαρμακοποιοί του Πειραιά θα συμμετέχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα καθορίσει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά.

Επίσης, οι φαρμακοποιοί της Αττικής σταματούν από την 1η Μαρτίου τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που δεν καλύπτουν τις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Αποφάσεις για τη συνέχιση και την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, θα ληφθούν από τον Πανελλήνιο φαρμακευτικό Σύλλογο την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου.

Συνταγογράφηση από άλλα ταμεία

Όπως ανακοινώθηκε από τα συναρμόδια υπουργεία (Υγείας και Εργασίας) από τη Δευτέρα αρχίζει η διανομή στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ των ατομικών συνταγολογίων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν από άλλα Ταμεία, καθώς τα ακυρωμένα ραντεβού φτάνουν τις 300.000.

Οι λίστες με τα ονόματα των γιατρών που θα βρίσκονται σε επιφυλακή για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ αναρτώνται από τη Δευτέρα στα ιατρεία του ΙΚΑ. Από την Τρίτη, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να ενημερώνονται για τους γιατρούς και τηλεφωνικά στο 184.

Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα έχουν την ευκαιρία να εξυπηρετούνται επιλέγοντας τους 15.000 -16.000 συμβεβλημένους με τα ταμεία ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ γιατρούς.

Οι γιατροί θα πληρώνονται από το ΙΚΑ για τις επιπλέον υπηρεσίες που θα παρέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: