ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Την μείωση των απαραίτητων ενσήμων για την ανανέωση της άδειας παραμονής των μεταναστών ανακοίνωσε η κυβέρνηση.



Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη τα ένσημα μειώνονται από τα 200 στα 120, ενώ για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τα 80 ένσημα μειώνονται στα 50. 


Οι ρυθμίσεις αυτές θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο για το Συμβούλιο Επιθεώρησης Εργασίας που πρόκειται να κατατεθεί στο προσεχές διάστημα, στο οποίο θα προβλέπεται και η αυστηροποίηση των προστίμων για τους εργοδότες που απασχολούν παράνομα εργαζόμενους.  


Μάλιστα, σύμφωνα με τα «Νέα», ανάμεσα στα μέτρα που εξετάζονται για όσους εργοδότες απασχολούν προσωπικό που δεν το δηλώνουν θα είναι και η δήµευση περιουσίας.


«Το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο είναι ο βραχίονας της πολιτικής μας για την καταπολέμηση της παράνομης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής», τόνισε η υφυπουργός Εργασίας 'Αννα Νταλάρα, η οποία αποκάλυψε ότι υπήρχαν επαφές με κοινωνικές οργανώσεις μεταναστών και τον Συνήγορο του Πολίτη πριν την τελική διαμόρφωση των κυβερνητικών θέσεων. 


Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεταναστευτικό απασχόλησε και συνάντηση που είχε το προεδρείο της ΓΣΕΕ με τον κ. Κουτρουμάνη και την κα. Νταλάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: