ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011

Εργαλείο Θεμελίωσης και Υπολογισμού Βασικού Ποσού Σύνταξης

 
 
Αθήνα, 10 Μαρτίου 2011


Δελτίο Τύπου

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού των παρεχόμενων υπηρεσιών του προς τους ασφ/νους, προσάρμοσε στις νέες διατάξεις του Ν. 3863/2010 το "Εργαλείο Θεμελίωσης και Υπολογισμού Βασικού Ποσού Σύνταξης" στον διαδικτυακό τόπο του ΙΚΑ, www.ika.gr.

Ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, έχει πλέον τη δυνατότητα να ενημερωθεί μέσω της ιστοσελίδας του ΙΚΑ και του εν λόγω "εργαλείου", για το πότε θεμελιώνεται το συνταξιοδοτικό δικαίωμα ως και για το ύψος του ποσού της σύνταξής του.

Η χρήση της οθόνης είναι απλή, ο χρήστης καλείται να επιλέξει από μία σειρά κριτηρίων, που καθορίζουν την κατηγορία και το είδος της συνταξιοδοτικής διάταξης, αυτά για τα οποία ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί.

Επίσης υποχρεούται να εισάγει την ακριβή ημερομηνία γέννησης, να επιλέξει από την λίστα τιμών (στο πεδίο Ημέρες Ασφάλισης) τις ημέρες ασφάλισης με τις οποίες επιθυμεί να συνταξιοδοτηθεί και να καταχωρήσει το έτος μέσα στο οποίο έχουν συμπληρωθεί αυτές οι ημέρες, ή το έτος που πρόκειται να συμπληρωθούν.

Εάν το συνταξιοδοτικό δικαίωμα έχει ήδη θεμελιωθεί, η πληροφορία εμφανίζεται με πράσινο χρώμα και με κίτρινο χρώμα εμφανίζεται η πλησιέστερη στο όριο ηλικίας διάταξη, που θεμελιώνεται το συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Επιπλέον πληροφορίες που υπάρχουν ανά διάταξη, ως και πίνακες όπου εμφανίζεται η εξέλιξη των ορίων ηλικίας και των ημερών ασφάλισης που ορίζει ο Ν. 3863/2010, ολοκληρώνουν την πληροφόρηση στα συνταξιοδοτικά ερωτήματα.

Από την ίδια οθόνη μέσω του συνδέσμου (link) "Υπολογισμός Ποσού Σύνταξης", ο χρήστης μεταφέρεται στην σχετική σελίδα. Ακολουθώντας τα βήματα που αναφέρονται στην εν λόγω σελίδα, δηλαδή, εισάγοντας τις ετήσιες αποδοχές της τελευταίας δεκαετίας, ως και τις ημέρες εργασίας που πραγματοποιήθηκαν ανά έτος στην δεκαετία, μπορεί να πληροφορηθεί το βασικό ποσό της σύνταξης που δικαιούται, ώστε να λαμβάνει ολοκληρωμένη την πληροφορία για τα συνταξιοδοτικά του θέματα.

Το εν λόγω "εργαλείο", περιλαμβάνει όλες τις συνταξιοδοτικές διατάξεις που αφορούν σε γυναίκες και άνδρες ασφαλισμένους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ για όλες τις κατηγορίες σύνταξης. Στην παρούσα έκδοση, δεν περιλαμβάνονται οι διατάξεις που διέπουν το συνταξιοδοτικό καθεστώς των ασφαλισμένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ που προέρχονται από τα ενταχθέντα ταμεία. Στόχος είναι, στην επόμενη έκδοση του εργαλείου να συμπεριληφθούν και αυτές οι συνταξιοδοτικές διατάξεις, ως και περισσότερες πληροφορίες πάνω στους χρόνους ασφάλισης που λαμβάνονται υπόψη για την θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος βάσει του Ν. 3863/2010.       ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ       

                        &                          

ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ  


Δεν υπάρχουν σχόλια: