ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Κυριακή 23 Μαρτίου 2008

Επίδομα, άδεια και ωράριο Πληροφορικής



ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ www.metataxeis.gr ΚΑΙ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ

Όσον αφορά το μειωμένο ωράριο εργασίας κατά μισή ώρα ημερησίως (δηλαδή 7 ώρες εργασίας) δικαιούνται μόνον οι υπάλληλοι κλάδου ΠΕ Πληροφορικής, ΠΕ Μηχανικών Η/Υ/, ΤΕ Πληροφορικής, ΤΕ Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Συστημάτων και ΔΕ Προσωπικού Η/Υ, που εργάζονται μπροστά σε οθόνες οπτικής καταγραφής, ανεξαρτήτως αν υπηρετούν σε Μηχανογραφικά κέντρα ή σε υπηρεσίες μηχανογράφησης.

Για τους υπαλλήλους ΟΤΑ http://www.metataxeis.gr/index.php/topic,1100.0.html

Για την μηχανογραφική άδεια ο Ν.3528/2007 (Υπαλληλικός) στο άρθρο 50 ορίζει:

Παράθεση
6. Υπάλληλος ο οποίος χειρίζεται ηλεκτρονικό υπολογιστή και απασχολείται μπροστά σε οθόνη οπτικής καταγραφής για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των πέντε (5) ωρών του ημερήσιου ωραρίου εργασίας δικαιούται μηχανογραφική άδεια, μετά πλήρων αποδοχών, μίας (1) ημέρας ανά δίμηνο. Η άδεια χορηγείται υποχρεωτικά μέσα στο δίμηνο το οποίο αφορά. Εφόσον η άδεια αυτή δεν εξαντληθεί στο διάστημα αυτό, δεν μεταφέρεται ούτε καταβάλλεται αποζημίωση στον υπάλληλο.
7. Λοιπές άδειες που προβλέπονται από κείμενες ειδικές διατάξεις διατηρούνται.

Η παράγραφος 7 εγείρει ένα θέμα υπο την ένοια ότι ο Ν.1876/1990 που ορίζει την μηχανογραφική άδεια υπερκαλύπτεται από το Ν.3528/2007 ή διατηρείται εν ισχύ.

Όσον αφορά το επίδομα πληροφορικής, δικαιούνται οι υπάλληλοι οι οποίοι πληρούν σωρευτικά τις παρακάτω προϋποθέσεις:
  • Ανήκουν οργανικά σε κλάδο Πληροφορικής.
  • Υπηρετούν κατά πλήρες ωράριο εργασίας σε νομοθετημένες υπηρεσίες (Δ/νσεις ή Τμήματα ή Κέντρα ) Πληροφορικής και
  • Κατέχουν τα προσόντα που ορίζονται από το Π.Δ. 50/2001.

Πλην των ανωτέρω περιοριστικά αναφερομένων περιπτώσεων, το επίδομα πληροφορικής δεν καταβάλλεται σε άλλες ειδικότητες , όπως σε χρήστες Η/Υ ή προσωπικών υπολογιστών.
Εξαίρεση από τον ανωτέρω απαγορευτικό κανόνα αποτελεί μόνο η περίπτωση κατά την οποία ανατίθεται με απόφαση του οικείου Προϊσταμένου Διεύθυνσης η αναπλήρωση υπαλλήλων των προαναφερομένων κλάδων πληροφορικής , με υπαλλήλους που δεν ανήκουν στους κλάδους αυτούς πλην όμως διαθέτουν αντίστοιχη προς τούτο εξειδίκευση (Π.Δ. 50/2001).

Σ΄αυτή την περίπτωση καταβάλλεται στους υπαλλήλους αυτούς το επίδομα πληροφορικής με απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου. Το επίδομα καταβάλλεται μόνο εφόσον και για όσο διάστημα οι δικαιούχοι εργάζονται στις προαναφερόμενες ειδικότητες , με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στις υπηρεσίες που έχει προβλεφθεί η ειδική θέση. Για τη συνδρομή όλων των ανωτέρω προϋποθέσεων εκδίδεται κάθε μήνα, βεβαίωση του οικείου Προϊσταμένου, η οποία συνοδεύει τη μισθοδοτική κατάσταση.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

ELA PALIKARI.


EIMAI O GARDOUMPAS APO TO FORUM.

TIPOTA,APLA H8ELA NA PO GIA TO BLOGG OTI EKANES POLLI KALI PROSPA8EIA

IKAΤΖΗΔΕΣ BLOG είπε...

EYXARISTO PARA POLY GARDOUMPA
XAIROMAI POU VRISKO ANTAPOKRISH
H PROSPATHEIA EINAI ERASYTEXNIKH KATHARA KAI THELO THN BOHUEIA SAS GIA NA ENHMERONONTAI OLOI OI SYNADELFOI.