ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Τρίτη 8 Απριλίου 2008

ΤΟ BLOG ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΕΜΑΣ

8 Απρ 2008

Δημόσιοι υπάλληλοι και bloggers

Με χαρά βλέπουμε να ανθίζουν στη blogoσφαιρα τα άνθη του ελεύθερου διαλόγου. Νέοι συνάδελφοι με μεράκι για την δουλειά τους επενδύουν χρόνο και μοιράζονται τις γνώσεις και τις απόψεις τους.

Τα blog οι δωρεάν και εύκολες στη χρήση αυτές πλατφόρμες έκαναν τον ιστό πιο προσιτό. Δεν απαραίτητο πια να γνωρίζεις τα πολύπλοκα και δυσπρόσιτα στους περισσότερους από εμάς των γλωσσών προγραμματισμού για να διαθέτεις ένα ηλεκτρονικό στέκι. Ανοίγεις έναν λογαριασμό σε κάποια από τις τόσες δωρεάν πλατφόρμες που τώρα πια είναι διαθέσιμες και στα ελληνικά και μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον στο χρήστη δημιουργείς τη δική σου εφαρμογή. Η ευκολία αυτή όσον αφορά το στήσιμο όμως δεν σημαίνει ότι για να φτιάξεις κάτι πραγματικά καλό δεν απαιτείται χρόνος και κόπος. Η δυσκολία έχει μετατοπιστεί από τα τεχνικά του στησίματος του ιστιοχώρου στο περιεχόμένο του. Μέσα στο τεράστιο και χαόδες πια, ακόμα και για ελληνικά ή ελληνόφωνα δεδομένα, κυβερνοχώρο υπάρχουν πληροφορίες πολύτιμες ή έστω απλά χρήσιμες κάπου χαμένες κάπου χωμένες. Απαιτείται χρόνος και εμπειρία στην αναζήτηση τους για να έχεις πρόσβαση σ’ αυτές. Τα ιστιόλογια λοιπόν φιλτράρουν αυτή τη χαμένη στους διάφορους ηλεκτρονικούς διαδρόμους και μονοπάτια πληροφορία και την παρουσίαζουν φωτισμένη και κατηγοριοποιημένη έτσι ώστε να μπορεί να είναι χρήσιμη στον αναγνώστη. Δεν παρουσιάζουν όμως μονόδρομα πληροφορία στο στυλ ότι εγώ που γράφω έχω το δικαίωμα μόνο να μιλάω και εσύ ο αναγνώστης να ακούς. Ταυτόχρονα επιτρέπουν την αλληλόδρομη και αλληλοεπιδραστική επικοινωνία τόσο με τη δυνατότητα των πολλαπλών χρηστών, διαχειριστών και συγγραφών όσο και με αυτή του σχολιασμού των όσων δημοσιεύονται.

Στο πόστ αυτό θέλω να παρουσιάσω τρεις αξιόλογες και άρτιες εφαρμογές που μπορούν να αποτελέσουν για μας πολύτιμες πηγές πληροφοριών.

Οι περισσότεροι από μας γνωρίζουμε τον Επόπτη Δημόσιας Υγείας, τον τελείως συνάδελφο μας που ακούραστα ψάχνει νόμους υπουργικές αποφάσεις με αποτέλεσμα να έχει μετατρέψει τον ιστιοχώρο του σε μια δεξαμενή πληροφορίας. Συχνά άλλωστε μας κάνει την τιμή και επισκέπτεται αυτό εδώ το κονάκι μας.

Το ΙΚΑ- φόρουμ το μάθαμε- έμαθα μέσα στο 2008 αν και είναι ενεργό από τον Οκτώβριο του 2007. Ψαχμένο στα τεχνικά του και όχι μόνο…. Με μεγάλη συμμετοχή από τους αναγνώστες του. Τα ίδια τα παιδιά που το δημιούργησαν νέοι υπάλληλοι του ΙΚΑ το χαρακτήρίζουν σαν «ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ - Η ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ»

Την ομάδα νέων εφοριακών και το blog τους ή όπως οι ίδιοι το παρουσιάζουν «Ηλεκτρονικό περιοδικό & Διάλογος σε εργασιακά και φορολογικά θέματα» το έμαθα τώρα τελευταία και ομολογώ ότι μου το σύστησε ο συνάδελφος Επόπτης Δημόσιας Υγείας. Ας δούμε πως συστήνονται οι συνάδελφοι «ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ, ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ, ΗΘΙΚΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ. ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.ΠΡΟΑΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ.ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΦΘΟΡΑ.»

Άντε καλή συνέχεια παιδιά η συνπαρουσία μας βεβαιώνει ότι δεν είμαστε μόνοι και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: