ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2008

Στελέχη των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συναντήθηκαν με εκπροσώπους των ομοσπονδιών των λογιστών, φοροτεχνικών και οικονομολόγων

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ
Στελέχη των υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συναντήθηκαν, σήμερα, με εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών, της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Αττικής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ελλάδος. Στην έναρξη της συνάντησής παρέστη και ο διοικητής του Ιδρύματος κ. Γεώργιος Μέργος και μέλη της διοίκησης του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος της συνάντησης ήταν η δημιουργία ενός αποτελεσματικού διαύλου επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ του ΙΚΑ και των εκπροσώπων των ομοσπονδιών των λογιστών, φοροτεχνικών και οικονομολόγων, για την αναζήτηση άμεσων και εφαρμόσιμων τρόπων αντιμετώπισης και επίλυσης επίκαιρων προβλημάτων. Καθώς και οι ενέργειες και δράσεις που θα υλοποιήσει το Ίδρυμα μέσα στο 2009.

Η διοίκηση του Ιδρύματος ανακοίνωσε τα μέτρα που έχει θέση σε προτεραιότητα για την απλοποίηση των διαδικασιών και την αναμόρφωση των υπηρεσιών, ώστε να μειωθεί σημαντικά ο χρόνος συναλλαγής και εξυπηρέτησης μέσω της επίτευξης του πλήρους τεχνολογικού μετασχηματισμού του Οργανισμού.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στα προβλήματα που θα επιλύσει η ολοκλήρωση του ΟΠΣ μέσα στο 2009. Κατά την διάρκεια της συνάντησης, δόθηκε έμφαση στην διαδικασία πληρωμής των εισφορών και στην ορθή υποβολή των ΑΠΔ. Επίσης, ασχολήθηκαν με μια σειρά ζητημάτων που αφορούν θέματα ελέγχου, καταγγελιών, εισφορών και γενικότερα εξυπηρέτησης των εργοδοτών και των ασφαλισμένων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η ανάγκη τέτοιου είδους εποικοδομητικές συναντήσεις να επαναληφθούν και στο μέλλον διότι αποφέρουν αμοιβαία οφέλη για όλες τις πλευρές και συνεισφέρουν στην εξεύρεση βιώσιμων λύσεων στα προβλήματα που ανακύπτουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: