ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Τετάρτη 20 Μαΐου 2009

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Με τις διατάξεις του άρθρου 40 Ν.3762/09 (ΦΕΚ 75 τ.Α΄ - 15-05-09) παρέχεται από σήμερα η δυνατότητα σε όλους τους εργοδότες που οφείλουν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, να εξοφλήσουν ή να ρυθμίσουν την οφειλή τους με ευνοϊκούς όρους, εφόσον υποβάλλουν αίτηση μέχρι 30/6/2009. Ειδικότερα, οι εργοδότες έχουν τη δυνατότητα:

  1. Εφάπαξ εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων απαιτητών εισφορών με έκπτωση 80% επί: α) των κεφαλαιοποιημένων προσθέτων τελών κατά το μήνα δημοσίευσης του παρόντος Νόμου (5/2009), β) των λοιπών προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων.


  2. Υπαγωγή στη ρύθμιση για διευκόλυνση τμηματικής καταβολής των απαιτητών εισφορών μέχρι 96 μηνιαίες δόσεις, με έκπτωση 50% επί: α) των κεφαλαιοποιημένων προσθέτων τελών κατά το μήνα δημοσίευσης του παρόντος νόμου (5/2009), β) των λοιπών προσαυξήσεων και επιβαρύνσεων, με καταβολή ποσού προκαταβολής το οποίο καθορίζεται σε 3% επί της συνολικής κεφαλαιοποιημένης οφειλής. Το ποσό των μηνιαίων δόσεων δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100,00 €.
  • Οι ανωτέρω μειώσεις ισχύουν για μία μόνο ρύθμιση και σε περίπτωση απώλειας αυτής, αναβιώνουν τα πρόσθετα τέλη και οι λοιπές προσαυξήσεις και επιβαρύνσεις.


  • Προκειμένου οι εργοδότες να τύχουν της προαναφερόμενης ευνοϊκής ρύθμισης, θα πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση για ρύθμιση στο αρμόδιο Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ της έδρας της επιχείρησης μέχρι την 30/6/2009, προκειμένου να προσδιοριστεί το ύψος της συνολικής οφειλής τους, η οποία θα ρυθμιστεί ή θα εξοφληθεί στο αρμόδιο Ταμείο Είσπραξης Εσόδων ή την Ταμειακή Υπηρεσία του Υποκαταστήματος ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.



  • ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

    ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ


    1 σχόλιο:

    Unknown είπε...

    OSO YPARXOYN RY8MISEIS TOSO H EISFORODIAFIGH 8A AYKSANETE... NA STAMATHSOYN AYTA. OSOI XRWSTANE NA PLHRWNOYN ALLIWS NA KLEINOYN TA MAGAZIA TOYS. NA GINEI KAKOYRGHMA H KLOPH STHN EFORIA KAI STIS EISFORES KAI TOTE 8A DEITAI AN 8A KLEBOYN OI EPIXEIRHMATIES