ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Ο ΑΜΚΑ δεν έχει καταληκτική ημερομηνία, όλοι θα τον λάβουν, τονίζει η Φ.Πετραλιά

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

Τη σημασία του εγχειρήματος να αποκτήσει κάθε πολίτης τον δικό του ΑΜΚΑ, δηλαδή «τον έναν και μοναδικό αριθμό του ασφαλιστικού του μητρώου», τόνισε η υπουργός Απασχόλησης Φ.Πετραλιά.

Η υπουργός ξεκαθάρισε ότι ο ΑΜΚΑ δεν έχει καταληκτική ημερομηνία και διαβεβαίωσε ότι όλοι οι πολίτες θα λάβουν τον αριθμό τους, απαντώντας εμμέσως και στα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για προβλήματα που δημιουργεί η αυξημένη προσέλευση στα ΚΕΠ για λήψη ΑΜΚΑ.

Ειδικότερα, μετά τη συνάντησή της με τους εκπροσώπους του ΔΝΤ, η υπουργός Απασχόλησης Φ.Πετραλιά ερωτηθείσα για το θέμα του ΑΜΚΑ τόνισε: «Οι πολίτες ανταποκρίθηκαν άμεσα και θέλω να ευχαριστήσω το υπουργείο Εσωτερικών και τους εργαζόμενους στα ΚΕΠ, οι οποίοι πραγματικά έχουν επιφορτιστεί με ένα φορτίο βαρύ, ως προς το θέμα του ΑΜΚΑ. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω και τους εργαζόμενους στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση του υπουργείου Απασχόλησης, που έχουν δώσει πολύ μεγάλο αριθμό νέων ΑΜΚΑ, αυτό το χρονικό διάστημα».

«Να επισημάνω», τόνισε η υπουργός «ότι η διαδικασία του ΑΜΚΑ είναι διαρκής, είναι διαχρονική, όλοι οι πολίτες θα λάβουν τον αριθμό τους. Ήδη περίπου 2,5 με 3 εκατομμύρια Έλληνες τον έχουν λάβει και οι υπόλοιποι, είτε το παίρνουν είτε θα το λάβουν στα σπίτια τους. Να πω επίσης ότι όποιος έχει πάρει τον ΑΜΚΑ δεν χρειάζεται να τον επιβεβαιώνει στα ΚΕΠ ή στα ασφαλιστικά Ταμεία».

«Αυτοί που δεν το έχουν πάρει να τρέξουν τώρα;» ρωτήθηκε η υπουργός, για να επαναλάβει: «Ο ΑΜΚΑ δεν έχει καταληκτική ημερομηνία, είναι όπως σας είπα διαχρονικός. Είναι ο αριθμός που θα συνοδεύει τον καθένα στον ασφαλιστικό και εργασιακό του βίο».

«Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ βρήκαν πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι πλέον ο κάθε Έλληνας πολίτης αποκτά τον έναν και μοναδικό αριθμό του ασφαλιστικού του μητρώου, δηλαδή τον ΑΜΚΑ», πρόσθεσε η υπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια: