ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

Α.Δ.Ε.Δ.Υ..
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΤΡΙΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010
ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

Τις εργασιακές σχέσεις, το εισόδημα, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά μας δικαιώματα- Αντιστεκόμαστε όλοι ΜΑΖΙ...
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση σε συνεργασία με το ΔΝΤ και την Ε.Ε. αποφάσισαν στο όνομα της κρίσης να καταργήσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων και της κοινωνίας.
Έτσι με βάση το περίφημο μνημόνιο προχώρησαν στην κατά 35% μείωση των μισθών και των συντάξεών μας, σε απολύσεις, σε νέα φορολογικά βάρη, στο πάγωμα των αυξήσεων, στις νέες ιδιωτικοποιήσεις, στις ανατροπές των εργασιακών μας σχέσεων, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.
Σήμερα σειρά έχουν τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, οι εργασιακές σχέσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις και οι αποκρατικοποιήσεις.
Η Κυβέρνηση μετά τις γενικές επιλογές της για διάλυση του σημερινού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και τη θεσμοθέτηση ενός κεφαλαιοποιητικού και ατομικού συστήματος που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μετατροπή των συντάξεων σε προνοιακά επιδόματα, τη δραματική αύξηση των ορίων ηλικίας, την αύξηση των ετών εργασίας, τη διάλυση της επικουρικής ασφάλισης έδωσε στη δημοσιότητα τις θέσεις της για την ασφάλιση στο Δημόσιο.
Με τις θέσεις αυτές και με πρόσχημα την ισότητα ανδρών – γυναικών η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με κοινωνικά βάρβαρο τρόπο τις εργαζόμενες στο Δημόσιο. Καταργεί κάθε θετική διάκριση στα όρια ηλικίας και μέσα σε τρία χρόνια τους προσθέτει ακόμη και 15 χρόνια παραμονής στην εργασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: