ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης - Νέα Ηγεσία

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Υπουργός : Κατσέλη Λούκα
Αναπληρωτής Υπουργός: Κουτρουμάνης Γιώργος
Υφυπουργός : Κεγκέρογλου Βασίλης
Υφυπουργός : Νταλάρα Άννα

Στο Υπουργείο αυτό θα ενταχθούν οι αρμοδιότητες Κοινωνικής Καινοτομίας, Προστασίας του Καταναλωτή, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Νέας Γενιάς

 Υπουργός : Κατσέλη Λούκα


Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 20.04.1952.
Επάγγελμα:
Μέλος ΔΕΠ, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Σπουδές:
Σπούδασε Οικονομικά (Smith College, ΒΑ, 1972) και είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στην Οικονομική (Princeton, Ph.D., 1978), καθώς και δύο Μεταπτυχιακών Διπλωμάτων Ειδίκευσης στην Οικονομική Πολιτική (Princeton, ΜΡΑ, 1974) και στη Διεθνή Οικονομική (Princeton, ΜΑ, 1976). Ξένες γλώσσες: Αγγλικά (άριστα), Γαλλικά (άριστα). Διεύθυνση: Γραφείο:
Δ/νση: Σίνα 23, 106 80 Αθήνα, Τηλ.: 210-3644260-1, Φαξ: 210-3603558.
Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες
Εκλέχθηκε Βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007.
Πολιτικές – κοινωνικές δραστηριότητες

Από το 1987, Καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ως Επίκουρη και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Yale University (1977-1985), έλαβε, το 1980, τιμητική διάκριση ως η καλύτερη νέα διδάσκουσα, καθώς και υποτροφία από το German Marshall Fund (1982-1984). Δίδαξε, επίσης, ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Birkbeck του Λονδίνου (1986) και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1986-1987). Διετέλεσε επικεφαλής του Κέντρου Ανάπτυξης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) (2003 – 2007), καθώς και μέλος πολλών έγκριτων διεθνών και ευρωπαϊκών Επιτροπών, όπως η Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η «Επιτροπή Σοφών» για την Αναθεώρηση της Κοινωνικής Χάρτας της Ευρώπης και η Επιτροπή Αναπτυξιακής Πολιτικής (CDP) του ΟΗΕ. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 40 άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και βιβλία στα γνωστικά αντικείμενα της διεθνούς και μακροοικονομικής πολιτικής, ιδιαίτερα δε σε θέματα αναπτυξιακής συνεργασίας και μεταναστευτικής πολιτικής.
Μέλος του ΠΑΣΟΚ από το 1976, διετέλεσε Επιστημονική Διευθύντρια του ΚΕΠΕ (1982-1986), μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (1982 – 1984) και Ειδική Οικονομική Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου την περίοδο 1993-1996.

 Αναπληρωτής Υπουργός: Κουτρουμάνης Γιώργος



Ο Γιώργος Κουτρουμάνης γεννήθηκε το 1955 στο Νεοχώρι Καλαβρύτων του Νομού Αχαϊας από γονείς αγρότες.
Μέλος πολύτεκνης οικογένειας, έζησε τα μαθητικά του χρόνια στα Καλάβρυτα και στην Πάτρα.
Το 1973, εγκαθίσταται στην Αθήνα και συνεχίζει τις σπουδές του στο Μαθηματικό Τμήμα της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, εργαζόμενος παράλληλα στον ιδιωτικό τομέα.
Από το 1984 εργάζεται στον χώρο της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Είναι παντρεμένος με την Βασιλική Σωτηροπούλου και έχουν έναν γιο, τον 15χρονο Σπύρο.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ & ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Πρόεδρος της «Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής» (Ομοσπονδία των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία και σε άλλους Κοινωνικούς Φορείς) για έξι συνεχείς θητείες.
Μέλος του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ.
Μέλος του «Συμβουλίου Κοινωνικού Ελέγχου του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας».
Ιδρυτικό Μέλος της «Unicef Ελλάδος».
Ο Γιώργος Κουτρουμάνης συνδύασε την συνδικαλιστική του δράση με την συστηματική μελέτη της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αναγνωρίζεται ως ένας από τους πλέον ειδικούς του Ασφαλιστικού στην Χώρα μας. Έχει πραγματοποιήσει και συμμετάσχει αντίστοιχα σε πολλές ημερίδες που ανέδειξαν προβλήματα για το μεγάλο θέμα του Ασφαλιστικού και έχει διατυπώσει επανειλημμένα συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή τους.
Τιμήθηκε από την «Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Εμπόρων» και το «Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» για την συμβολή του στην υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.
Συντάκτης και υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού «Ασφαλισμένος» από το 2000, που παρέχει έγκυρη ενημέρωση για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων.
Συγγραφέας του υπό έκδοση βιβλίου με τίτλο «Ασφάλιση και Συντάξεις»
Σημαντική είναι η παρέμβαση του για την υπεράσπιση των Κοινωνικών Δικαιωμάτων μέσα από την πλούσια αρθρογραφία του στον τύπο και την συχνή παρουσία του στα ηλεκτρονικά μέσα.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Ενεργό Μέλος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 1976.
Υπήρξε μέλος της Επιτροπής «Κοινωνικής Πολιτικής» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. την περίοδο 1991-1995.
Διετέλεσε Γραμματέας της Οργάνωσης Χώρου Δουλειάς των Ασφαλιστικών Ταμείων και Μέλος της Τομεακής Επιτροπής «Θεσμών και Πολιτισμού».
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 2005.
Γραμματέας του Τομέα «Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας» από το 2008.
Μέλος της «Επιτροπής Προγράμματος» του ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 2006 και από τους βασικούς συντάκτες του στα θέματα Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 Υφυπουργός : Κεγκέρογλου Βασίλης
 

 
Ημερομηνία γέννησης:
16 Απριλίου 1961
 
Τόπος γέννησης:
Αρκαλοχώρι Ηρακλείου
 
Οικογενειακή κατάσταση:
Είναι παντρεμένος με την Μαρία Μουρτζάκη, με σπουδές Πολιτικών Επιστημών και έχουν δυο παιδιά τον Αλέξανδρο 8 ετών και το Νικόλα 4 ετών.
 
Σπουδές:
Είναι πτυχιούχος του Φυσικού Τμήματος της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης
 
Επαγγελματική δραστηριότητα:
Από το 1982 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της Μεταποιητικής Βιομηχανίας Αγροτικών Προϊόντων, το διάστημα 1986-1992 εργάστηκε ως Καθηγητής Φυσικής στην Φροντιστηριακή Εκπαίδευση και από το 1996 δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και στον χώρο της Εμπορίας Επίπλων Γραφείου
 
Πολιτικές-κοινωνικές δραστηριότητες:
Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Φυσικού του Πανεπιστημίου Κρήτης 1980-1982. Μέλος Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Κρήτης ως εκπρόσωπος των φοιτητών. Σύνεδρος στα Πανσπουδαστικά συνέδρια της ΕΦΕΕ τα έτη 1980,1982,1984. Κοινοτικός Σύμβουλος Αρκαλοχωρίου 1991-1994. Μέλος της Δ.Ε. της ΤΕΔΚ Ηρακλείου, 1991-1994. Μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, 1997-2001. Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηρακλείου, 1991 έως σήμερα για τέσσερις περιόδους, εκλεγμένος πρώτος Νομαρχιακός Σύμβουλος στις εκλογές του 2002 με 11000 σταυρούς. Αντινομάρχης Ηρακλείου 1999-2002,υπεύθυνος για τον πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα. Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΝΑΚ από το Μάρτιο του 2003. Ένταξη στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. το 1978 Α Γραμματέας Τ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ Αρκαλοχωρίου 1979-1980. Α Γραμματέας Επαρχιακού Γραφείου Ανατολικού Μονοφατσίου, 1980-1981. Α Γραμματέας Γραφείου Πόλης Πανεπιστημίου Κρήτης, 1981-1982. Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ Ηρακλείου από το 1982 έως το 2003 επί 18 χρόνια. Μέλος του Τομέα Αυτοδιοίκησης της Κ.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ 1995-1996. Σύνεδρος και στα έξι συνέδρια του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ Ηρακλείου από Φεβρουάριο 2001- Ιούνιο 2003, ο πρώτος που εξελέγη με καθολική ψηφοφορία. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ από τον Οκτώβριο του 2001.
 
Υφυπουργός : Νταλάρα Άννα
 
Ημερομηνία γέννησης:
Δεκέμβριο του 1954
Τόπος γέννησης:
Αθήνα
Καταγωγή : από την Πάρο και τη Σύρο
Οικογενειακή κατάσταση
Είναι παντρεμένη με τον Γιώργο Νταλάρα από το 1983 και έχουν μία κόρη, την Γεωργιάννα, που πρόσφατα τελείωσε τις πανεπιστημιακές της σπουδές.
Παντρεμένη με τον Γιώργο Νταλάρα, μια κόρη την Γεωργιάννα
Σπουδές:
Σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ωστόσο, λόγω της μεγάλης αγάπης της για τις Τέχνες και, ειδικότερα, τη μουσική, από το 1978 άρχισε να εργάζεται στη δισκογραφία αλλά και σαν παραγωγός μουσικών εκπομπών στο κρατικό ραδιόφωνο. Στη συνέχεια σπούδασε παραγωγή και μάρκετινγκ στην Αμερική. Έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με τα θέματα πολιτισμού και πνευματικών δικαιωμάτων.
Επαγγελματική δραστηριότητα:
Από το 1982 ασχολείται αποκλειστικά με την παραγωγή συναυλιών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα προσφέροντας τις γνώσεις και την πείρα τηε στην οργάνωση εκδηλώσεων κοινωνικού χαρακτήρα. Ανάμεσα σε αυτές είναι οι συναυλίες για το θέμα των αγνοούμενων και των δικαιωμάτων των εγκλωβισμένων της Κύπρου. Επίσης συμμετείχε ενεργά σε διεθνή forum για την ειρήνη και την ισότητα, σε αντιρατσιστικές συναυλίες και εκδηλώσεις αλληλεγγύης και συμπαράστασης.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και από το 2003 έχει αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια των εκδηλώσεων στο Αίθριο των Μουσών.
Πολιτικές-κοινωνικές δραστηριότητες
Παράλληλα, εργάζεται αδιάκοπα εθελοντικά σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται ιδιαίτερα με τις γυναίκες και τα παιδιά πρόσφυγες, καθώς και τις ευάλωτες ομάδες για την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), της οποίας ο Γιώργος Νταλάρας είναι από το 2006 ένας από τους επτά Πρεσβευτές Καλής Θέλησης σε όλο τον κόσμο.
Από τα χρόνια του Πανεπιστημίου έχει ενταχθεί στο φοιτητικό κίνημα συμμετέχοντας ενεργά στις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές κινητοποιήσεις.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: