ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Ανοδος ΠΑΣΚΕ στους υπαλλήλους του ΙΚΑ



Ξεπέρασε το 70% η ΠΑΣΚ στους υπαλλήλους του ΙΚΑ. 

Στις αρχαιρεσίες με τις οποίες ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Ομοσπονδίας εργαζομένων (ΠΟΣΕ/ΙΚΑ), η συνδικαλιστική παράταξη που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ έλαβε το 70,38% των ψήφων, σχεδόν τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες περισσότερες εν σχέσει με το προηγούμενο συνέδριο. Αντιθέτως, υποχώρησε η ΔΑΚΕ και έλαβε 12,9%, ενώ από 6,48% έλαβαν οι παρατάξεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ και τον ΣΥΝ. Τέλος ποσοστό 3,7% έλαβε ένας ανεξάρτητος υποψήφιος.
Πλειοψηφών σύμβουλος αναδείχθηκε ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων Αττικής Ν. Χατζόπουλος με 147 από τις 152 ψήφους που πήρε η ΠΑΣΚ και αναμένεται να αναδειχθεί νέος πρόεδρος της Ομοσπονδίας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η εικονική άνοδος της ΠΑΣΚΕ προκύπτει από το διασπαστικό ψηφοδέλτιο του Γ.Παπαντωνίου, που στέρησε από τη ΔΑΚΕ τη δυνατότητα να πάρει ακόμα και 5 έδρες ! Η ΠΑΣΚΕ κατάφερε να πάρει τελικά 15 έδρες, επειδή αποστάτησαν από τη ΔΑΚΕ 8 σύνεδροί της, όχι γιατί είχαν κάποιες πολιτικοϊδεολογικές διαφορές με τη νέα ηγεσία της ΔΑΚΕ ΙΚΑ, αλλά επειδή ήθελαν να στηρίξουν ύπουλα παιγνίδια του πρώην για ιδίων όφελος ! Άλλωστε η ΠΑΣΚΕ στο συνέδριο ήρθε με 157 συνέδρους και την ψήφισαν τελικά οι 152...που σημαίνει ότι κάποιοι της έφυγαν και πήγαν αλλού ! Αν την ψήφιζαν όλοι οι σύνεδροί της κανονικά θα έβγαζε 17 συνέδρους κι όχι 15 !!! Άρα το διασπαστικό ψηφοδέλτιο του αποστάτη της ΔΑΚΕ δημιούργησε τις λάθος εντυπώσεις κι όχι η πραγματικότητα...