ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Η λίστα με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ

Από σήμερα Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011, οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ μπορούν να απευθύνονται για τις εξετάσεις τους και τη συνταγογράφηση φαρμάκων εκτός από τις μονάδες υγείας του ΙΚΑ, όπου αυτές λειτουργούν και στους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ, όλων των ειδικοτήτων.

Τι πρέπει να γνωρίζει ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ
  • Ο ασφαλισμένος του ΙΚΑ μπορεί να επιλέξει έναν από τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΟΠΑΔ ή του ΟΑΕΕ και να κλείσει ο ίδιος ραντεβού για να εξεταστεί και να λάβει τη συνταγή για τα φάρμακά του. Η λίστα με τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ είναι διαθέσιμη μέσω των παρακάτω συνδέσμων:


     




    • Το  μοναδικό δικαιολογητικό που θα πρέπει να έχει ο ασφαλισμένος είναι το βιβλιάριο υγείας του.
    • Οι εξετάσεις  γίνονται χωρίς καμία επιβάρυνση του ασφαλισμένου, όπως και η προμήθεια των φαρμάκων για τα οποία καταβάλλεται μόνο η συμμετοχή που προβλέπεται.
    • Ο ασφαλισμένος μπορεί να ενημερωθεί για τους ιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΠΑΔ και τον ΟΑΕΕ από το διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ika.gr. Μπορεί επίσης να ενημερωθεί από τα υποκαταστήματα και παραρτήματα του ΙΚΑ.
    • Από την Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011, οι ασφαλισμένοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο του ΙΚΑ στον αριθμό 184, για να ενημερώνονται για τους ιατρούς κάθε περιοχής που είναι συμβεβλημένοι με ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ. Επίσης, από το ίδιο κέντρο θα ενημερώνονται για τα συμβεβλημένα με το ΙΚΑ διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια.
    • Για τις εργαστηριακές εξετάσεις, εφόσον αυτές αναγράφονται στα παραπεμπτικά των ιατρών, οι ασφαλισμένοι εξυπηρετούνται, εκτός των μονάδων του ΙΚΑ και από τα συμβεβλημένα με το ΙΚΑ διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια, με άρση του προβλεπομένου πλαφόν.
    • Για τη διανομή των συνταγολογίων στους ασφαλισμένους θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση. Μέχρι τότε,  οι ασφαλισμένοι δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Μετά την έναρξη της διαδικασίας παράδοσης των ατομικών συνταγολογίων στους ασφαλισμένους, θα γνωστοποιηθεί η ημερομηνία έναρξης του νέου τρόπου συνταγογράφησης σε αυτά.

    Δεν υπάρχουν σχόλια: