ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

"Σαφάρι" του ΙΚΑ σε γιατρούς - φαρμακοποιούς

Κύκλωμα παραχαρακτών αλλά και εκατοντάδες συνταγογραφήσεις αποκαλύπτουν οι έλεγχοι της γενικής γραμματείας Kοινωνικής Aσφάλισης σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

 

Οι έλεγχοι δείχνουν ότι, άγνωστοι παραχάραξαν δεκάδες ταινίες ασφαλισμένων του ΙΚΑ, οι οποίες, έχουν επάνω τους bar code και δίνονται από το ΙΚΑ για να κολληθούν πάνω στα βιβλιάρια υγείας. Είναι δηλαδή η πιστοποίηση ότι ένας ασφαλισμένος έχει τα απαραίτητα ένσημα και δικαιούται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Το ΙΚΑ βγάζει περίπου 3 εκατομμύρια τέτοιες ταινίες το χρόνο. Ασφάλεια και ΣΔΟΕ ψάχνουν, ήδη, να εντοπίσουν το κύκλωμα των παραχαρακτών.

 

Την ίδια ώρα, από άλλους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι, γιατρός του ΙΚΑ σε υποκατάστημα της Αττικής, μέσα σε 1 μήνα είχε 490 ραντεβού και υπέγραψε 1.930 συνταγές, τετραπλάσιο αριθμό από τους ασθενείς που τον επισκέφθηκαν.

 

Στο ιατρεία του ΙΚΑ Περιστερίου, από τους ελέγχους διαπιστώθηκε ότι στην ειδικότητα των παθολόγων, κάθε εβδομάδα υπάρχουν κατά μέσο όρο 900 προγραμματισμένα ραντεβού. Από τα 900 ραντεβού γίνονται τα 700, αλλά την ίδια εβδομάδα οι ίδιοι γιατροί δέχονται άλλα 1.100 έκτακτα ραντεβού από τα οποία τα 878 έχουν συνταγογράφηση.

 

Το υπουργείο Εργασίας προχωρεί σε ανάλυση όλων αυτών των δεδομένων για να διαπιστώσει τι ακριβώς γίνεται. Ερευνούν γιατί τα έκτακτα ραντεβού είναι πολύ περισσότερα από τα προγραμματισμένα, καθώς και αν υπάρχει κατευθυνόμενη συνταγογράφηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: