ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Απάτη σε βάρος του ΙΚΑ Ηρακλείου

Κομπίνα σε βάρος του ΙΚΑ στο Ηράκλειο, φέρονται ότι είχαν στήσει γιατροί και υπάλληλοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, συνταγογραφώντας πανάκριβα σκευάσματα σε ανύπαρκτους ασθενείς και ζημιώνοντας το Ιδρυμα κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. 

Χθες το πρωί ο εισαγγελέας του Ηρακλείου Ν. Μαρκάκης έκανε έφοδο στα γραφεία του ΙΚΑ για να συλλέξει τα στοιχεία της υπόθεσης. 
Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του κυκλώματος άρχισε όταν εκπρόσωπος  ιδιωτικής  εταιρίας παραϊατρικών ειδών πήγε ΙΚΑ προκειμένου να εισπράξει ποσό ύψους 40.000 ευρώ, με εξουσιοδότηση ασφαλισμένου. Ο υπάλληλος διαπίστωσε ότι η εξουσιοδότηση δεν ήταν έγκυρη και ειδοποίησε τους ανωτέρους του.  Σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι το ΙΚΑ χρεωνόταν υπέρογκα ποσά για υλικά, σκευάσματα κλπ., που αφορούν ογκολογικούς ασθενείς και όχι μόνο, αλλά και ανθρώπους που δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.
Υπάρχει και περίπτωση πάντως και οι γιατροί να έχουν πέσει θύματα της εταιρείας, αφού εξετάζεται η περίπτωση να χρησιμοποιήθηκαν παλιές γνωματεύσεις τους με αλλαγμένες ημερομηνίες. Η έρευνα για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη.

1 σχόλιο:

IKAΤΖΗΔΕΣ BLOG είπε...

Όταν γράφεις για πρόσωπα και αναφέρεις και ονόματα καλό είναι να γράφεις και εσυ το όνομα σου και να μη κρύβεται πίσω απο την ανωνυμία σου. Διαφορετικά τα σχόλια σου θα διαγράφονται.ΙΚΑΤΖΗΔΕΣ BLOG.Ευχαριστώ.