ΕΔΩ ΤΑ ΛΕΜΕ

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Κύκλωμα απάτης με ένσημα

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ...
Κομπίνα ύψους εκατομμυρίων ευρώ με θύματα οικοδόμους αποκαλύφθηκε στη Βόρεια Ελλάδα. Οργανωμένο κύκλωμα σε Ξάνθη, Καβάλα και Διδυμότειχο. Έρευνα στο ΙΚΑ

Μεγάλη κομπίνα έστησαν κάποιοι αετονύχηδες με πλαστά οικοδομικά ένσημα και θύματα τους ίδιους τους οικοδόμους, σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Τα πλαστά ένσημα κυκλοφόρησαν στην Ξάνθη, τη Χρυσούπολη, την Καβάλα ή το Διδυμότειχο.
Επί της ουσίας, τούτο σημαίνει πως οι οικοδόμοι δεν μπορούν να μπουν στο ταμείο ανεργίας ή να έχουν παροχές ασθένειας.
Τουλάχιστον 400 οικοδόμοι έχουν πέσει στα δίχτυα των απατεώνων στην Ξάνθη, 45 στο Διδυμότειχο, 45 στη Δράμα, ενώ μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος αποκαλύπτονται συνεχώς και νέα περιστατικά.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τώρα είναι η εξής:
Οι οικοδόμοι ζητούν πίσω τα χρήματά τους και προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις και δη δυναμικές ενώ ήδη υπήρξε έγινε πρόσφατα κατάληψη στο ΙΚΑ Χρυσούπολης.
Πολλοί εξ αυτών κατηγορούν το ΙΚΑ ότι αντέδρασε με καθυστέρηση, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι αδύνατον να μην υπήρξε εμπλοκή υπαλλήλου του ΙΚΑ, στο κύκλωμα που τους εκμεταλλεύτηκε, εκτός από εκείνη των εργολάβων και των λογιστών.
Η απάτη είχε στηθεί με έναν απλό τρόπο. Οι υπαίτιοι πούλησαν τα ένσημα στους οικοδόμους και μετά τα καταχώρησαν στο ηλεκτρονικό σύστημα του ΙΚΑ.
Όμως, μετά τους απαραίτητους ελέγχους, αποδείχτηκε ότι τα ένσημα ήταν πλαστά και έτσι ακυρώθηκαν από το ΙΚΑ. Τούτο είχε ως συνέπεια να μείνουν οι οικοδόμοι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και δωρόσημο.
Το ύψος της απάτης ανέρχεται στα περίπου τέσσερα εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: